Maak zelf een online ontwerp

< Vorig project
Volgend project >

XL ramen voor orangerie van Kasteel Moulbaix

 

Moulbaix (Henegouwen)

In de orangerie van het Kasteel van Moulbaix in Henegouwen is het opnieuw heerlijk genieten van het binnen-buitengevoel. De indrukwekkende XL ramen die we voor kasteelheer Herman Govaert op maat hebben gemaakt en geplaatst laten immers opnieuw maximale lichtinval met speelse lichteffecten toe. De smeedijzeren boogramen passen bovendien naadloos bij de typerende neo-Tudorstijl van het kasteel.

Stalen ramen orangerie van Moulbaix

Een uitdaging van formaat

Deze opdracht mag u gerust uitdagend noemen en wel om 2 redenen. Enerzijds omwille van de bijzondere afmetingen van de XL ramen, die we geheel volgens de originele situatie geplaatst hebben, anderzijds vergt ook de opmeting in dergelijke historische panden een aangepaste aanpak.

3-punts lasermeting

Om een perfecte pasvorm en aansluiting te garanderen op de oude muren, werden hoogtechnologische 3D lasers ingezet. Die brengen elke afstand en oneffenheid in de puntjes in kaart. Een must voor maatwerk productie waarbij elke millimeter telt. Het resultaat wordt gevisualiseerd in een realistische 3D-weergave en een uiterst accurate technische tekening.

 

XL ramen in buitenformaten

Voor deze orangerie werden maar liefst 6 gebogen XL ramen gemaakt die elk 4,60 m hoog en 1,82 m zijn. Ook de centrale smeedijzeren toegangsdeur is met 5,75 m hoogte en 2,9 m breedte een opvallend buitenbeentje.