Fabrikant tot plaatsing

van stalen ramen en deuren

NLFREN
Maak zelf een online ontwerp
Maak zelf een online ontwerp
Geen massaproductie, wel ambachtelijk smeedwerk op maat
Alle ramen en deuren die ons atelier verlaten, zijn volgens de traditionele ambachtelijke technieken, met de hand en volledig op maat gemaakt. Elk stuk is dan ook volstrekt uniek.
Alleen ijzersterke, gelaste kokerprofielen
Bij Feral kiezen we niet voor een snelle plaatsing met stalen L- of T- profielen, maar voor oersterke gelaste kokerprofielen. Die zijn minder torsiegevoelig en zullen niet vervormen tijdens de plaatsing of bij het veelvuldig open en sluiten van ramen en deuren achteraf.

De kokerprofielen worden aan elkaar gelast (TIG lassen), met de hand afgevijld, gezandstraald, gepoederlakt (binnen schrijnwerk) en gemetalliseerd (buitenschrijnwerk) om een ononderbroken en optimale beschermlaag te garanderen. Zo blijven de raamprofielen kras- en kleurvast en weer- en corrosiebestendig.
Elk glasvlak met de hand afgewerkt met Belgische stopverf
Bij voorkeur stoppen we elk glaselement apart en volledig met de hand af met de kwalitatief hoogwaardige mastiek Soudal Tradition. Zo kunnen we een betrouwbare UV- en weerbestendige afkitting leveren, die niet verkleurt of verbrokkelt onder invloed van zon of tijd. Elk raam- en deurzijde wordt met de grootste zorg afgedicht, waarbij het kitwerk minstens 48 uur mag drogen voor de andere zijde afgedicht wordt. Deze ambachtelijke afdichtmethode is onze huisspecialiteit.

Bij omvangrijke glaspartijen die on-site gemonteerd moeten worden of bij zeer specifieke kleurwensen kunnen we de glaspartij ook met glaslatten bevestigen. Deze kunnen ook voordien in de gewenste kleur gespoten worden.
Over onze profielen, isolatie, beglazing en valdorpels
Voor elke glasdikte hebben we passende profielen ter beschikking. Met dubbele of super isolerende hoogrendementsbeglazing creëren we optimale thermische en/of akoestische raamisolatie. We hebben zelfs profielen met geïntegreerde EPDM-dichtingen. Die ART15 profielen zijn vooral interessant in ruimtes die niet permanent verwarmd worden en waar waterdichtheid zeer belangrijk is (poolhouses bijvoorbeeld). Extra slanke profielen die maximale natuurlijke lichtinval toelaten, zijn ook zeker een aanrader.

Veiligheidsbeglazing kan zowel in gelaagd glas als gewapend glas worden uitgevoerd om maximale veiligheid bij glasbreuk te verzekeren. Ons ambachtelijk smeedwerk kan eveneens afgewerkt worden met gematteerd glas, decoratief figuurglas (kathedraalglas) of gekleurde glasplaten.

Voor stalen deuren gebruiken we profielen met ingewerkte valdorpels die onzichtbaar blijven om een onberispelijke uitstraling te garanderen.
Het hele proces in eigen beheer
Bij Feral werken we niet met onderaannemers. Het hele proces van advies, opmeting, ambachtelijk smeedwerk, plaatsing en zelfs de herstellingen achteraf worden volledig in eigen beheer uitgevoerd!
Extreem precies maatwerk
U mag op beide oren slapen. Uw smeedijzeren ramen en deuren zullen perfect passen. Na de opmeting, maken we voor elk stuk een accurate technische tekening voor de smederij. De afmetingen en vorm van uw ramen en deuren worden daarbij aangepast aan de opening en niet andersom. Zelfs met de plinthoogte wordt rekening gehouden zodat zichtbare scharnieren zich ook visueel op de juiste plek belanden.
Maatwerk service voor professionals
We leveren niet alleen op maat gemaakte ramen en deuren aan particulieren. Ook professionele verdelers, bouwfirma’s, architecten en zelfstandige plaatsers van ramen en deuren kiezen regelmatig voor het ambachtelijk smeedwerk van Feral. On-site opmetingen, aanleveren van bestekinformatie, adviseren tijdens werfvergaderingen is daarbij altijd bespreekbaar.