Fabrikant tot plaatsing

van stalen ramen en deuren

NLFREN
Maak zelf een online ontwerp
Maak zelf een online ontwerp

Hoe we stalen ramen en deuren op maat maken

Elk project dat we produceren is uniek en volledig met de hand vervaardigd. Omdat kwaliteit, duurzaamheid en een afwerking onze absolute absolute prioriteit zijn, verloopt elke samenwerking zo gestructureerd mogelijk.

Concept & Brainstormfase

U weet ongeveer hoe uw metalen interieuritems of stalen schrijnwerk er mogen uitzien? Dan mag u ons zeker al een foto, schets, wat afmetingen en de gewenste opties bezorgen. Of gaat u aan de slag met onze online configuratietool om uw interieurschrijnwerk te ontwerpen?

Omdat we erg veel belang hechten aan een persoonlijke aanpak zijn u en/of uw architect ook meer dan welkom in onze kantoren in Sint-Martens-Latem en Westmalle. Daar kunnen we alle mogelijkheden voor uw stalen ramen en deuren op maat in detail overlopen en meteen enkele stalen en tastbare voorbeelden bekijken.

Vrijblijvend plaatsbezoek
Opmeting stalen deuren en ramen ter plaatse

Voor outdoor toepassingen en grotere projecten komen we bij voorkeur eerst ter plaatse een kijkje nemen en reeds indicatief opmeten. In België is dit plaatsbezoek uiteraard gratis en volstrekt vrijblijvend.

Meten = weten

Ter plaatse een richtprijs formuleren? Dat doen we liever niet. Na ons eerste overleg of plaatsbezoek werken we meteen een correcte en uiterst gedetailleerde prijsofferte uit die alle opties en aandachtspunten bevat. Zo komt u nooit voor verrassingen te staan.

Na goedkeuring van de offerte komen we ter plaatse voor een precieze opmeting. Bij voorkeur bent u daarbij aanwezig, want zo kunnen we alle voorkeuren, opties en technische details nog eens in detail overlopen en toelichten.
Voor de opmeting beschikken we over de laatste nieuwe lasertoestellen. Heeft u een zo goed als onmogelijke opdracht, niets is onuitwerkbaar voor onze Leica 3D laser.

Opgelet!
Voor de opmeting van stalen ramen en deuren op maat is het belangrijk dat de deuropeningen en vloeren reeds volledig afgewerkt zijn. Alleen zo kunnen we correcte maatwerk productie en een vlekkeloze plaatsing garanderen.

Naar de tekentafel
Plannen stalen ramen en deuren

Na de opmeting verwerken we alle cijfers in een technische tekening. We maken een technische tekening en een 3D-tekening van elk onderdeel en van het geheel. Zo kunnen we alle componenten vlot en foutloos produceren. Deze technische tekeningen bewaren we ook voor later. Zo hoeven we niet meer per se ter plaatse te komen om een gebroken glaspartij te herstellen. Dat spaart u en ons heel wat onnodig tijdverlies én kosten uit.

Manueel laswerk
Productie van stalen ramen en deuren door Feral Group

We buigen, draaien en frezen de stalen profielen volgens plan. Daarna klemmen we de profielen vast op professionele lastafels om kromming tegen te gaan. Onze ervaren TIG-lassers lassen hier alle componenten aan elkaar. Ook scharnieren, want die worden bij Feral niet snel vastgevezen, maar eveneens stevig vast gelast. Na een interne kwaliteitscontrole van het laswerk en de conformiteit met de technische tekening, maken we de lasnaden proper zodat we gladde profielen overhouden.

Zandstralen
Gelaste en gezandstraalde stalen scharnieren

We geloven niet in snel werk door profielen chemisch te behandelen. Bramen, oneffenheden en de vetlaag op de profielen verwijderen we met de traditionele zandstraaltechniek. Het straalgrit is bovendien herbruikbaar wat deze aanpak veel milieuvriendelijker maakt. Na het zandstralen is het staaloppervlak volledig proper en licht poreus waardoor de poederlak beter kan hechten.

Poederlakkerij
Poederlakken stalen ramen en deuren

We gaan onze profielen niet nat lakken. Met poederlaktechniek creëren we een veel netter en krasvaster resultaat. Hierbij worden de profielen bedekt met elektrisch geladen metaalverf om een ideale hechting en 100% dekking zonder uitlopers te verzekeren. Een doeltreffende techniek die ook het milieu ten goede komt.

Na het poederlakken maken we de profielen slag- en stootvast, water- en vuilafstotend en corrosiebestendig door ze te verhitten. Dankzij onze professionele ovens sparen we bovendien kostbare droogtijden uit.

Plaatsing van het glas
Plaatsen van glas in stalen raam

Bij onze geprefereerde mastiekmethode wordt elke glasplaat perfect op maat gesneden. Die plaatsen we vervolgens met de grootste zorg en volledig met de hand in de profielen. Hierbij wordt elke profielzijde zorgvuldig en manueel afgekit met de moderne stopverf Soudal Tradition. We laten elke zijde van de stalen ramen en deuren op maat minstens 48 uur drogen alvorens we de andere kant afdichten.

De glasplaat wordt vervolgens in het kitwerk bevestigd om het risico op koudebruggen en condens- en schimmelvorming te vermijden. De relatief flexibele afdichting vangt bovendien het grootste deel van de schokken en torsiekrachten op wat de kans op glasbreuk aanzienlijk vermindert. Breekt er toch een glas, dan kan het dankzij deze mastiekmethode relatief eenvoudig vervangen worden, zonder de volledige glaspartij te moeten vervangen.

De traditionele en ambachtelijke mastiektechniek is onze specialiteit. Alleen bij grote glaspartijen die ter plaatse gemonteerd moeten worden, zullen we glaslatten gebruiken, die we vooraf in de gewenste kleur kunnen spuiten.

Kwaliteitscontrole
Controle stalen ramen Feral Group

Voor het afgewerkte eindproduct ons atelier verlaat, worden alle onderdelen nogmaals grondig geïnspecteerd. Op kwaliteit en afwerking boeten we bij Feral simpelweg niet in!

Plaatsing & after-service
Reparatie glas stalen raam

Het transport, de plaatsing en eventuele herstellingen achteraf? Ook die gebeuren volledig in eigen beheer. We houden het volledige proces in eigen beheer van concept tot en met after-service. Zonder tussenkomst van derde partijen of onderaannemers.