Maak zelf een online ontwerp

< Vorig project

Stalen voorzetramen voor kantoorgebouw op historische mijnsite

 

Kantoorgebouw (Beringen)

 

Een bijzonder raamrenovatie project

De gebouwen van de voormalige mijnsite “Société des Charbonnages de Beringen” hebben een stevige make-over gekregen toen ze gerenoveerd werden tot kantoorgebouwen. Ook de oude ramen werden daarbij vervangen. Of toch bijna… In plaats van de volledige ramen te vervangen, werd hier namelijk geopteerd voor een alternatieve oplossing met stalen voorzetramen.

Technisch uitdagend precisiewerk

Om de gerenoveerde ramen vlot te kunnen openen en te sluiten, moesten we de originele ramen identiek namaken. De stalen voorzetramen moeten bovendien op precies dezelfde manier uitgebouwd zijn en openen als de buitenramen. Tenslotte moest ook aan afwateringsgoten gedacht worden om condensvorming op te vangen en tegen tegen te gaan.

Een omvangrijk project

De historische mijnsite in Beringen is bijzonder groot en dat geldt ook voor de gebouwen die erop staan. Dat merkten we meteen aan het aantal stalen voorzetramen dat we voor de 2 verdiepingen hebben geplaatst. Dat het hele project in goede banen werd geleid door een professioneel studie- en architectenbureau was ook geen overbodige luxe.