Maak zelf een online ontwerp

< Vorig project
Volgend project >

Renovatie van authentieke boerderij met stalen elementen

 

Bij de renovatie van deze authentieke boerderij slaagde het architectenbureau Juma Architects erin de verloren charme te herstellen en het comfort te vergroten.

Stalen buitenramen en deuren | Juma architechts | foto's (c) Annick Vernimmen

Nieuw symetrisch verbindingsvolume

JUMA heeft de toegangsdeur prachtig geïntegreerd en het verbindingsvolume tussen de twee vleugels van het huis verbouwd tot een symmetrisch geheel, met massieve houten balken die de nieuwe afdak ondersteunen.

Smeedijzeren binnenramen op maat

Feral Group stond in voor de productie en plaatsing van de stalen binnenramen op maat. Deze grote smeedijzeren ramen met ongelijke verdeling zorgen voor een zeer ruimtelijk gevoel. Ze vergroten visueel de ruimtes en dragen bij tot een mooie overgang tussen hal en leefruimte.

Smeedijzeren boogramen

Afwisselend met een paar kleine, speels geplaatste raamopeningen ontwierp Juma architecten een groot strategisch geplaatst boograam in zwart smeedijzer. Deze thermisch onderbroken ramen werden geproduceerd & geplaatst door Feral Group en zijn zo kenmerkend zijn voor deze stijl.

Gerenoveerd houten bijgebouw

Het bijgebouw waarin de keuken zich oorspronkelijk bevond, werd gesloopt om plaats te maken voor een nieuw volume in hout, dat nu de fitnessruimte herbergt. Dit nieuwe volume is opengelaten om de houten rug te onthullen, waardoor een breed ruimtelijk gevoel ontstaat op een vrij klein oppervlak.

Dit project werd ontworpen door JUMA architecten. JUMA Architects is een Gentse architectenbureau met een focus op het creëren van goed gemaakte en op maat gemaakte structuren. Hun esthetiek is modern en minimaal met zorgvuldig gebruik van licht, ruimte, emotie en de unieke kenmerken van elke locatie. Onderstaande foto’s werden genomen door Annick Vernimmen: een interieur- en architectuurfotograaf met oog voor detail en licht.